FRIED OKRA TRIO

 søndag 5. september 2021
 Kl. 15:00 - 0
 Døren åbnes kl. 14:00
 
Dør: 180,00 kr.

 Forsalg: 156,25 kr.

Fried Okra Trio

Fried Okra vandt Danish Blues Challenge i 2017 og blev nr. 2 til European Blues Challenge i 2018. I april 2018 udkom livepladen Fried Alive, som fik fine anmeldelser i både Polen, Belgien, Norge – og Danmark.

Lige nu arbejder bandet på at gøre en ny plade færdig. 10 nye sange er indspillet i hjertet af Vesterbro, og albummet forventes at udkomme i foråret.
”…henfører lytteren til støvede amerikanske landeveje Jacob Wandam, Bluesnews.dk, 2018. ”…en rytmisk magnetisme og en dragende doven opbygning, og gedigne guitarlækkerier…” ”et næsten hypnotisk forløb…” 33 Plus, 2018. ” Dette er fremtiden innen blues for meg… Fried Okra vil ha et publikum langt utenfor tradisjonelle blueskretser med sin «alternative blues»…” Johnny Andreassen, Bluesnews, Norge, 2018.

Fried Okra spiller deres egne sange. Musikken har klare forbindelser til bluesen - John Lee Hookers hypnotiske boogie og Junior Kimbroughs og R. L. Burnsides rå og uortodokse Hill Country blues. Fortolket af tre københavnere(Wallin er dog oprindeligt fra Sydsverige) bliver det til Fried Okras helt eget ”flatland groove”. Lidt lyd af Louisianas sumpe og Mississippis juke joints - og lidt lyd af København. Rootsrock, alternativ blues, lofi-rock…genren kan publikum selv bestemme.

Fried Okras sange handler om politik, damer, plader der ikke sælger(så godt som man ville have) - og selvfølgelig favorittemaet - kærlighed, der ikke lykkes. Fried Okras sange kan ”forbinde gode historier og skæbnefortællinger – såvel i tekst som i musik” – skrev netsiden 33 Plus i en anmeldelse.

Fried Okra har haft forskellige besætninger og er nu en trio med guitar, trommer og elbas. Morten Lunns lead-vokal suppleres af Thomas Crawfurd og Anders Wallin på kor. Hertil kommer den enstrengede diddley bo – som Morten Lunn nok spiller på som en af de få på dansk grund.

Fried Okra har optrådt internationalt flere gange - i Finland, Sverige og Tyskland alene i 2019. I hjemlandet gav bandet blandt andet to koncerter under Copenhagen Jazz Festival. Fried Okras lyd og optræden er blevet godt modtaget i både indog udland, og har givet bandet et godt ry blandt publikum. Til Eutin Blues Fest 2019 i Nordtyskland blev det til både interview og koncertoptagelse, som senere blev sendt på den tyske radiostation Deutschlandfunk.

I sommeren og efteråret 2019 var Fried Okra i studiet for at indspille 10 nye sange til et nyt album. Nu lægges de sidste hænder på sangene, og en gang i foråret udkommer det nye album, der spænder vidt over bluesrock, talking blues og americana-ballader a la 2020. “This is roots music at its root and at its best, sata jänistä!” Fotograf og blogger om blues, Jyrki Kallio, om Fried Okras liveoptræden I Down Home Kivi Blues Club in Tampere, Finland.

 

Fried Okra

Morten Lunn (voc., gui., diddley bow)

Thomas Crawfurd (dr., perc., voc.)

Anders Wallin(bass, voc.)

Arr.

 
Rampelys · Bindslevs Plads 6 · 8600 Silkeborg · info@rampelys.dk · Cvr: 30 03 87 89